Monday, December 26, 2011

ak & si gadis (part 6)

(perbualan dgn si gadis)

lame sgt xjmpe si gadis... mcm biase, berborak2.. kisah hdup...

kate nye, "ko knal kan mmbe ak ****??? ak dah lame sebenar nye suke die"

reaksi ak??? gile terkejot~ xsangke kot... huhu...tp okie laa, asal bkn HIM...

"ak xphm kenape ssh sgt ke nak kate 'ak xske ko' pd org yg suke kite... bia laa, selagi die xkate die xsuke ak, ak ttap suke die..." kate gadis...

ak tnye die, "ko ad bg hint ape2 ke???"

"ak penah kate ak ni supporter die... " kate gadis..

hmm~ err...

-sekian-

Friday, December 23, 2011

senyum tuk WWAaaaaa~

these pictures are actually a private joke... cume akan dipahami pihak2 tertentu dan berkaitan aje... huhu... (^_^)v

credit to Mazling~

Wednesday, December 21, 2011

quote...


"Your heart just breaks, that's all. But you can't judge or point fingers. You just have to be lucky enough to find someone who appreciate you" -Audrey Hepburn


smile!

okie, ni sesi menghargai diri sendiri dan sume yg ade...

when u feel that d life is so0o0oo unfair... when u start to question why Allah (god) gave u all the problems and miserable life... when u feel so0o0o unlucky if compared to others... sume ahhh~

take time to think... dalami diri jap...

point nye BERSYUKUR laa dgn ape yg ade... bile ak rase betape x adil nye hdup ak, n masalah merepek2 yg wujud dlm hdup ak... ak mmg akan mule nak merungut... ambik mase jugak laa nak sedar smule betape ak ni lemah tuk hadapi dugaan Allah (god)

Allah maha adil... sape laa kite nak mempersoal kan segale... bersyukur dgn ape yg ade... hadapi dugaan yg diberi-Nya dgn tabah...

(^_^) hargai diri...!

Sunday, December 18, 2011

perempuan

kategori perempuan yg ade d sekitar ak... ni dr pandangan ak, okie??? huhu

kategori 1:
mereka ni kategori suke berbelanje... TAPI diorg suke tunjuk ape yg diorg dah bli tu... konon nak tunjuk hebat laa ad sume tu... cth nye??? kalu msuk Roxy, bli purse compem2 ambik yg btol2 ad perkataan or cop ROXY gile punye besa... nak 'memudahkan' mmbe2 taw jename brg die tu...

kategori 2:
ni kategori mereka yg suke gak berbelanje... TAPI len nye dr kategori 1, diorg xde laa menunjuk2... diorg beli ape2, diorg aje yg taw... (ni baru btol, bagus2)

kategori 3:
kategori kaki jimat... xmo spend money on things berjename... TAPI sgt-sgt-sgt suke MEMINJAM brg2 mmbe2... bile ad hal nak kua, nak sume tip-top... tp sume nye compem brg pinjam... org lua tgok die hebat (konon anak org kaye, tp hakikat nye??? huhu)

kategori 4:
1 lg kategori jimat.. hdup sederhana... asal brg tu elok rupe, selesa pkai, sedap dipandang, dah kire ok laa tu...

so, apekah kategori korg???

Thursday, December 15, 2011

c.a.n.t.i.k

watak ni unik... bg ak, sesuatu yg unik tu cantik... ^^



tbe2 kn??? haha... ntah, sje nak share... berangan ak jd die... huhu~
=)

-fyi, ni cte Cinderella's stepsister (korean drama)-


frustrated, but still trying to act co0o0ol~

the main cause of this frustration?
-my car

why?
-bcoz, he is 'demam'... little problem here n there

how do you feel?
-frust sgt-sgt-sgt...! (menonggeng frust)

the solution?
-still no SOLUTION...!

what's next?
- still waiting, n depending on the warranty

any other things to say?
- yup!!! i'm so0o0o0o0o0o0o0o sad...! imagine yourself to buy something that cost a lot, but you did not satisfy with it... (it will be much better if i just buy a LORI IKAN...)

-sekian-

Saturday, November 26, 2011

'keje' di kala cuti...

nak tunjuk sesuatu... hehe...

hasil 'keje' ak... lame dh ak bli mende ni... bru skunk jek berkesempatan nak wat... ^^


ak ske mende2 kechil ni (miniature)... ntah, cute kot~ huhu...

sebelum...


hasil nye...


dlm byak2 mende, ak pon xphm nape ak lebey tertarik nak wat toilet, huhu... mungkin dh mmg nature ak tuk bersifat pelik ni... adekah??? err...

p/s: sape nak blnje ak mende ni lg?? (mengharap) haha

-sekian-

Friday, November 25, 2011

wwa ....waaaaaa~


bermule nye kisah hdup seorg penganggur dgn hutang nye... owh, 'indah' nye dunie...

-sekian-

Monday, November 21, 2011

ke KUANTAN

ari tu ak kembali ke Kuantan... setelah berkurun lame nye x kembali... tempat ak membesar tu kot~ tp bkn lame pon ak g sane, sehari lebey je kot...

aktiviti nye...???
  • g kenduri umah sedare
  • ber-calong
  • ber-cencol-campur-pulut
  • kua ngn mmbe ak yg besh (Peng)
  • bla2~
tu je laa je laa kot... huhu~ yg pasti nye, cume nak kate ak kembali ke Kuantan... sesat jugak ak dibuat nye... punye laa len kot... ak dah nek lupe jln2... don't blame Kuantan for all the changes, but blame me for having 'memori-x-gagah'... haha...

ak ngn peng... (^_^)


ni plak, bukti ak kat Kuantan... hehe

-sekian-

Sunday, November 20, 2011

jangan berjanji

just to share a story... used to happen to my friend...

okie2, cte nye cm ni... hmm, kite name kan kwn ak sebagai A, seorg gadis... ad laa sorg lelaki, kwn A ni... diorg kwn lame dh, dr zman blaja dulu2... lelaki tu pernah kate kat A betape die ske nye kat A... tp A ni, x ambik sius, sbab A ni konon nye sorg yg aim tnggi skit... nak blaja dulu, smpai bis, then bru nak pk bf2 bagai ni... jd mule2, lelaki ni kecewe, tp diorg ttap trus berkwn... lelaki tu berjanji, akan tunggu A...

nak dijadikan cte, sebelum bis blaja, dah dan2 lelaki tu ad gf... A xkisah... die kate, die dah agak... die kate lg, "xlogik sorg lelaki kate akan tnggu sorg perempuan smpai perempuan tu ske die, mulut manis semate2"

lelaki tu pernah tbe2 nak jmpe A, konon nye nak terang kan keadaan... die kate betape die pon conpius ngn ape yg die buat n janji akan tetap kwn ngn A... mule2 A mls nak lyn dah, tp die ad consider lelaki tu kwn die... die pon ok jek, n trus je laa kwn...

bis blaja tu, A continue blaja tmpat len... lame gak laa diorg x cntact, masing2 ngn hdup sendri... ntah cam ne, bley ter-contact smule... lelaki tu dah kembali single laa konon nye... A plak still cam dulu.. n diorg ad tbe2 jmpe smule... pastu lelaki tu bley ngn slumber nye kate betape die still lg ske kat A... berborak2 pon siap selit2 cte about future life die, yg konon nye ad A as some1 yg penting dlm hdup die tu d mase dpan... ala2 nak kate die nampak A as future wife laa kot~n again,berjanji akan tnggu A lg, smpai A terbuke ati...

x lame pastu, tup2 kua cte, lelaki tu dah ad gf... haha... well~ 'hebat'... berjanji lebat... haha... c??? apekah???

hmm...

tolong laa... okie, xkisah laa ko sorg lelaki or perempuan... jgn ske wat janji... pastu mcm haram plak, janji ntah ape2... len yg dikate, len yg dibuat nye... jgn laa semate2 nak tunjuk bagus, bermulut manis, so ngn senang2 nye berjanji... sius, ntah ape2... huhu~ 2 je laa... perkongsian cte... (ak pon xtaw nape ak nak share cte cam ni, haha)

-sekian-

Thursday, November 17, 2011

....selamat bercuti... again!!!


s
elamat bercuti


pd dri sendri, pd membe2 yg berkaitan...
jmpe smule next year!!!
hehehe (^_^)


ak akan sgt-sgt-sgt menghargai cuti ni...
penat wei, baru bis exam...
skunk nak menjadi suri umah...
tgok2 anak sedare...
lg syok~ huhu

-sekian-


Tuesday, November 15, 2011

senyuman selebar Joker!!!

Alhamdulillah.. akhir nye~

abis dh exam... penanda fasa hdup baru dh nak bermule...

walaupun semangat ak nak jwb last paper td mcm ikhlas x ikhlas jek, tp kire okie laa tu... hehe... asal abis (ntah ape2 ak ni)

bis jek exam, meluru balik... lapo... tp dlm otak nak mkn megi, hehe (gile x???) teringin wei... rase lame x mkn megi... huhu~ smbil jln blik ke bilik, smbil senyum selebar yg boley... senyuman 'Joker'... senyum smpai telinge!!!

hmm... next sem ak akan prac then tnggu posting... huhu... abis laa kisah hdup ak kat tempat ni... walaupun ak sgt-sgt-sgt happy sbab ak bkal xduk cni dah, tp sius, deep inside my heart, there is still a little love towards this maktab... huhu... yelaa kan, ad laa 4 thun jugak ak duk cni... maktab ni laa yg ngajo ak tuk jd org yg sgt-sgt-sgt taf (hahaha, ape ak merepek ni???)

tolak tepi keadaan tempat ni yg serbe serbi kekurangan, hudoh melampau, ngn jnr2 yg pengotor n perangai hudoh, ketidak adilan pihak pengurusan, bla2... tmpat ni dh byak ngajo ak jugak... huhu...

dah... xde mende nak ckp dah... yg penting, point nak kate exam dh bis... hehe

-sekian-

Saturday, November 12, 2011

exam itu peperiksaan

exam...!!!

dah lepas 3 papers... n now, 2 more to go!!!


agak tekanan laa jugak... bukan ape, semate-mate sbab xde langsung gap antare paper... sume berderet-deret-deret dan deret lg smpai cukup sume 5 papers... hmm~

jd sebagai seorg yg sgt-sgt-sgt-sgt.... err, teramat lah 'rajin'... ak menumpukan sepenuh perhatian tuk exam ni (gile punye tipu, haha)

jd, selamat exam pd yg berkenaan...! selamat LUCK!!!
(^_^)v

-terus bertahan-

Sunday, October 30, 2011

YES... truly NO

i got a big NO...

then, some1 said to me... "beat it with a huge YES..."

hmm... okie...
why don't i just give it a try...

-sekian-

Friday, October 28, 2011

kate seorg gadis (episod 2)

kate seorg gadis...

"d more u try to run away from serious relationship, d more it will 'chase' u" (cik gadis, 2011)

Monday, October 24, 2011

bercuti....!

bermule dh cuti... seminggu (ak pon conpius, smpai bile ek cuti??? huhu)... bile ak kat umah, ak msti 'lupe' dunie luar...

nak kua ngn mmbe2???
-MALAS

nak on9???
-sgt MALAS (kdang2 jek rajin)

nak contact mmbe2 (cl or text)???
-apekah??? lg arr ak MALAS

walaupun agak terlambat... err, ak nak gak ucap kan, SELAMAT BERCUTI pd mereka yg bercuti!!!
(^_^)v

hmm, 2 jelaa...

ni video mayra (anak sedare ak yg bolat cam belo00o0ooon)

video

Sunday, October 23, 2011

selamat pengantin baru



SELAMAT PENGANTIN BARU

cik...eh, silap~
Puan Syikin ngn Puan etiey...
(^_^)v

diorg ni menarek taw...
same2 dak TESL cohort ak...
etiey kawin ngn abg syikin...
jd nye, kakak ipar syikin adalah etiey yg sekelas ngn die...
huhu~ phm???rasenye, ni kes kenal kan abg kat kwn...

ni etieyni plak syikin


p/s: g kenduri kawin mmbe2... amik BERKAT babe~

Saturday, October 22, 2011

se-sekali ak marah


ak xtaw laa kan, either ak ni terlebey sensitif or else...

keadaan nye, ak pernah ske sorg dak UIA... ak ske die bukan sbab ape, just sbab die berubah... mase mule2 ak nampak die, die biase2 jek... tp lame pastu, die berubah... hmm, menjadi seorg yg alim... ngn berkopiah... (sejuk jek mate memandang, huhu)



hmm... smpai abis UIA laa ak ske die... senyap camtu jela... ak bgtaw mmbe2 ak jek... n tbe2 skunk ni, sorg mmbe ak text ak... die ckp die ad no dak tu... n nak bg ak...

adakah ak ptot rase gumbira lalalala???

adakah???

adakah???

bg ak,hmm... ak lebey pd rase terhine plak... ntah nape... tp bile mmbe ak ckp mcm tu, ak rase mrh... ak jd nak persoalkan nape die nak bg ak no tu... ak bkn jenis minat org, trus nak no, bla2~ hmm... lg ak geram nye, mmbe ak ni mmbe lame kot... xkan laa die xknal ak ni jenis camne..

ntah... ak kot yg sensitif lebey... tp yg pasti nye, ak pling xske org wat camtu, nak bg no ke, nak knal kan ak ngn sape2 ke... what for??? ak xmintak pon... so, xperlu nak rajin2 'tolong' ak...

-sekian-

Wednesday, October 19, 2011

sesi mencari rumah sewe (episod 2)

tbe2 kn??? episod 1 xde, tbe2 episod 2 dah... huhu~

kisah mencari umah sewe tuk next sem... awal kn??? sbab nye, kitorg pasni nak exam, pastu trus cti... mls nak mencari nti, so, cri laa awal2... mmg laa ssh, sbab nye, nak msuk umah bulan 1 next year, most makcik2 n pakcik2 sgt berkire...

"rugi laa pakcik kalau nak tnggu kamu masuk thn depan"

ciap ad seorg lelaki, pemilik sebuah umah yg chanteuq n hebat ckp, "sow
i laa adik, xbley laa kot, lmbat sgt, melaen kan awak byar jugak tuk bulan 11 n 12"

err... xpe laa makcik2 n pakcik2... (-_-") episod 1 mencari umah sewe kami tmat cam tu jek...

episod 2??? td... hehe... sbab nye, ak ngn mmbe ak ngn 'gatai' nye g call dulu skolah yg kitorg bkal g prac nti... wat2 tnye kawasan yg senang nak dpt umah sewe... akak tu (kerani
kot) ngn baek nye, mntak mmbe ak tnggal kan no die, kak tu kate nti die akan tlg kitorg...

tbe2, akak tu kate, die bg no kwn ak kat sorg chikgu skolah tu... sbab chikgu tu ad umah tuk di sewe... yes!!! hehe... trus kitorg cntact chikgu tu... umah mak ayah die... die tlg cri kan org tuk sewe jek... kate nye, mak ayah die bg umah tu sewe tuk pelajar2 (golongan yg mmg ptot dibantu, huhu)

ni laa umah nye, kat alor gajah... tman MAIM, alor gajah... walaupun agak jauh dr skolah (10-15 minit, glabah... pdhal xjauh pon...)


dpan umah... siap ad pokok kedondong.. tepi umah ad mmpelam... gumbira lalala mmbe2 ak yg ske mkn asam2 colek2 ni... ^^


okie laa kot umah ni
(cdap kan ati sendri) ... hmm... sewe nye rm 250 per month... mak abah ak kate okie dah tu (kaki ngadu mak abah, hehe)... skunk ni tnggu mase je laa kot, ak mls nak g cri dah... huhu...

wlaupun ak agak jeles ngn mmbe2 ak yg sgt-sgt-sgt bertuah terjmpe umah yg fully furnished (jelesnye!!!) kalau takat perabot cincai2 xde laa jeles mane, ni ciap TV plasma lekat dinding kot... mesin bsuh ad, peti sejuk pon ad... err...~ rezeki mereka... huhu... tp tu area masjid tanah...

-nak kne pk cam ne ak nak g skolah ni... huuu~ sape nak blnje ak kete sebijik??? hik3

dh laa... b4 ak abis kan post ni, ak nak ckp betape ak berbesar ati ngn sume makcik2, pakcik2, abg2 HENCEM tepi jln yg membantu mencari umah sewe dlm episod 1 n episod 2 mencari umah sewe ni...

(^_^)v tq!!! jasamu ku kenang~

-sekian-

Monday, October 17, 2011

korean drama : lie to me ♥

skunk tbe2 ak terlayan cte2 korea plak (apekah yg terjadi pd ak??? hehe)... kali ni cte 'Lie to me'... (^_^)v

pe menarek ngan cte ni...
-watak2 die okie2...
-cte nye xde jiwang sgt (ak xske cte jiwang terlebey)
-hero die xde laa hencem mane, tp die berjaye mencaer kan, owh~
-jln cte die x membusan kan...

err... ak ske cik gadis ni... sebab bg ak, die sgt-sgt-sgt comel dlm cte ni... comel nye...!!! jeles2... (-_-")



Sunday, October 16, 2011

arghhh!!!


bile sekali ak benci org, mmg ssh laa ak nak 'kikis'
smule rase benci tu...
ok??? clear???

-sekian-

Wednesday, October 12, 2011

... thinking

hmm...

pernah x, tbe2 rase mcm ko dah kwn ngn seseorg, pastu tbe2 ko sedar, ko xptot kwn ngn die or baek ngn die sebenar nye???

jd skunk, ngn tbe2 nye ak rase ak xptot rapat2 sgt ngn sorg mmbe ni... ak rase btoi dh ape ak pk ni... hmm...

-sekian-

Monday, October 10, 2011

kate seorg gadis

dengan muke penuh yakin... seyakin-yakin nye... die kate

"ak xske lelaki yg bdget hencem... walaupun hakikat nye, die mmg hencem, xperlu wat muke confident betape hencem nye die"

"ak xske lelaki yg mulut manis"

"ak xske lelaki yg xhencem, pastu gatai plak tu... mcm pe ntah!"

"xske lelaki yg xberduet, tp bergaye mcm poket penuh laa sgt..."

tambah die lg...


"ak xske lelaki yg bdget bgus... padahal xlangsung ad unsur bgus nye... sinar2 iman pon xde..."

"ak xske lelaki yg xde mase depan, tp bile berckap mcm bgus sgt... keje malas, blaja lg arr malas... dasar yg duk ngn mak ayah jek keje nye"

...... bla2~ mcm2 lg jenis lelaki yg die bebel kan...

jd ak tnye...

"ape ko cube sampai kan??"

die diam...

"ntah ek... mungkin ak mmg x ske lelaki"

hahaha, kan senang wat 'kesimpulan' cam tu trus... xpyah nak susah2 nak sebut kan 'list' lelaki yg x disukai... huhu~ (^_^)v

-sekian-

Friday, September 30, 2011

melukis

td ak kua, saje2...

msuk kedai buku, tgok2 buku... pastu mmbe ak jmpe buku yg bg ak, agak bley tahan besh nye... buku ala2 ngajo kite tuk melukis... basic jek... tp ak ske... sbab lukisan die, sume tahap kanak2... err, bley arr ak gune time jd chikgu nti kot... huhu... nak ngajo budak2 lukis... al-maklum arr, sejak ak terbace 1 theory about teaching... kate nye, teaching English, with the integration of arts will help d pupils to learn better... (oppss... bahase rojak dikesan!!!)... hehe... kate nye, aktiviti yg berkaitan ngn arts ni, bley trigger dak2 tuk lebey active tuk blaja... (^_^)v

mende seronok, sape xske kn??? hanye mereka yg benci arts jek kot yg akan jd xske... huhu... (masalah gak tu)

btw, smbung crite... yg cedey nye, buku besh tu, '501 things to draw' ad 1 jek kat kdai tu... hmm (-_-") dah arr buku tu besh, harge plak murah kot... nak dibanding kan dgn rupe die, ciap hard cover kot... ptot harge die lg mahal... hmm (kecewe)

tp ape2 pon, ak dah mintak kedai tu order kan tuk ak... tuk bg org kedai tu layan ak, ak order 3 copies trus... hehe... bru laa die nak layan... kalu x, hmm~ (nasib laa sorg pelajar dilayan mcm ni) ... ak msih menunggu panggilan dr org kedai buku tu, die janji nak call... nak bgtaw either bley order or x... tp xde pon~ lg arr bertambah-tambah-tambah-tambah kecewe dri ku ini... huhu

nak ubat hati lara, keinginan x kesampaian ni, ak dr td duk google2 website yg ngajo melukis... n dlm byak2 website, ak ske yg ni...
http://www.drawingnow.com/

p/s: ak lg suke website ni, sbab ad part 'manga'... tgok lukis kakashi... pergh!!!

Wednesday, September 28, 2011

suke...♥


ape yg ak ske??? bile tgok cte yg ad watak 'kecian'... encik hero ke-2 mmg menarek... hehe...~ sbab kan watak encik terlebey hencem (yg kanan tu), maka ak sanggup tgok cte (Myung-wol the spy) ni smpai abis... membe ak kate, "xsangke ko layan gak cte Korea..."

hehe... sape xsuke, ni kategori lelaki idaman ni!! dlm cte tu je laa... sbab watak die, hebat kot...



Tuesday, September 20, 2011

BIG heart

" i am a small girl in size, but i have a BIG heart "

kate ak, konon nye ayat 'sweet'... abis 'sweet' sgt laa bg ak tu, haha... tujuan nye nak kate ak ni sorg yg sgt-sgt-sgt berjiwe...(sbab tu BIG heart, hehe)

tp mmbe ak kate...
" a BIG heart, so BIG emo "

cis~ kaco jek... (-_-")
hmm... silap org, ak ptot ckp kat depan org len kot...

Saturday, September 17, 2011

seorg 'pendengar' dlm hdup ak

ari ni Sabtu, ak berada d umah (tulis cam gaye nak tulis diari plak, hehe)

okie... hmm... soalan...! korg ade x, mcm mmbe or sape2 laa yg kalu korg ade masalah jek, msti korg terpk kan mereka... kire mcm korg selesa nak share prob korg... n bile crite rase ringan ckit beban dlm diri tu...

ade???

ak ade kot... sorg mmbe... err... ntah ek... bile ak ade msalah ape2, die adalah org pertame yg ak terpk... yg bg ak, 'wajib' laa tuk ak crite kat die... xkisah laa masalah ape2 pon... maslah kewangan??? stress asg??? prob ngn mmbe2 tempat blaja...??? sius, sume kot...

tp bkn all the time ak crite... sesetengah jek... bile ak rase ak xmo handle prob tu sorg2, ak cri die...

ak ngn die, xde arr contact selalu pon, ak rase dah mcm mmbe jauh laa... dulu mmg kitorg rapat... skunk dah mkin dewase ni (eceh, dewase laa sgt...haha) ... msing2 dah ade life sendri... tp bg ak, mind ak cam dah set, ak ade die... die tempat ak ngadu... err, phm x???

huhu (ayat ak berbelit ek??)

korg taw??? bile ak crite masalah ak, bkn laa die bg nasihat sgt pon, die just denga... tp tu dah kire ckup... lebey kurang mcm ak nak die taw... 2 je.. cth laa... bile ak gile nye tekanan xbley wat asg... ak text die... crite... die text ak smule, simple jek... "buat laa asg tu, kalu ko x wat, sape lg nak wat kan"

c??? simple jek kn??? tp sius, mmg sgt-sgt-sgt membantu... huhu...

dulu2, ak jenis ngadu kat mak... ckit2 mak... ckit2 mak... skunk ak dah kurang ckit nak ngadu2 kat mak ni... hehe... (^_^) ak nak mak ak pk yg hdup ak OK... xde masalah nye... (hope so0o0o~)

2 je laa kot... crite tentang mmbe ak... sorg 'pendengar' dlm hdup ak... ak hrap selame nye die akan ade (walau pun xlogik, tp masih mengharap mcm tu)

-sekian-

p/s: share vdeo 'skyscraper'... sius, it is a really nice song~





Friday, September 09, 2011

m.a.a.f

sejak beberape hari yg lepas, ak mcm terase diri ni seperti 'sampah'... bile beberape org mule buat ak rase mcm tu...

analogy nye...
ak ni dilayan mcm 'sesuatu' yg x berperasaan... boley buat ape jek kat ak... mcm bola... ko rase nak men bola, baru ko cari bola... ko sepak kuat2, msuk dlm semak... ko mls nak cri, tinggal kan aje... tp bile nak men bola tu smule, bru ko nak cri balik...

phm??? kire nak cri pasal ngn ak, senang2 jek... hmm... mcm tu laa ak rase kot skunk...

bile ak sgt-sgt-sgt down smlm, ak ad mendekati sorg kwn ni... cube nak dpt kan nasihat2 dr die.. Alhamdulillah, sgt membantu... ak dah rase mcm, xpe laa... bia laa ape je org buat kat ak... ak maaf kan... atas sebab ape org buat mcm tu kat ak, ak xnak persoal kan... ak pon bukan manusia yg sempurna... jd, tu antara die dengan Allah... ak ambik sebagai dugaan dr Allah...

pg td, ad satu tazkirah ak denga... simple... tajuk nye, 'berdoa'...

"apabila kite berdoa, jgn persoal kan kenape Allah xmakbul kan doa kite, tp cube tanye pd diri 'layak kan doa ak ini dimakbul kan?'... "

renungan bersama... InsyaAllah...~

p/s: segale yg baek dtg nye dr Allah ... maaf kan segale kesilapan ak selame ni pd mereka2 yg pernah ak skt kan hati, or aniaya...
(-_-")

Wednesday, September 07, 2011

talking about the 'love story'

biase arr, takdir nye, kite akan menyukai org yg xsuke kite... mcm kisah, 'bertepuk sebelah tgn'

kate org, cari laa org yg menghargai n menyukai kite, bukan kite yg beriye2 suke n menghargai die, tp bg die, kite ni xperlu dihargai pon... haaa... phm x?? ke berbelit ayat??? haha...

ak pernah jek suke org yg langsung xsuke ak (err... pathetic)... haha... (^_^) tp skunk ak dah xsuke die dah... busan mengejar... penat...~ tp ak still stalk die... (psyko x??? haha)...

p/s: menjadi seorg stalker adlah kepakaran semulajadi ak, mungkin... haha!

Sunday, September 04, 2011

sekadar berkongsi kate hati

ak mengakui laa, hakikat nye, bile ad mmbe kate, ak ni jenis mampu bg nasihat kat org len... kire mcm, bile ad mmbe bermasalah, ak laa pendengar setia... pastu bg nasihat2 yg patot... kate mereka laa... tp ak mcm bersetuju jugak laa kot~

ak mmg seorg pendengar... cume ak xphm, nape bile ak nak dri ak di 'dengar', xde plak org yg nak memain kan watak sebagai pendengar... nape ek??? cam xaci jek... huhu...

sbab tu, skunk ak rase ak lebey suke x ber'cerite'... cerite ak, bia ak jek taw... lg okie kot cam tu kn??? haha...

-sekian-

kembali ke 'sekolah'

wuhuuuuu~
kembali ke Melake!!!
(konon seronok)


hmm... adui...
maka... kembali menjadi pelajar...
=(

Saturday, August 27, 2011

ucapan SELAMAT HARI RAYA yg terlebey awal...

Selamat Hari Raya sume...!
Maaf Zahir Batin...



ak xsempurna... byak silap salah...
maaf kan ye sume...
(-_-")

p/s: pd mmbe2 yg dah berkerjaya, sile bg duet raye kat ak...
sbab ak masih seorg pelajar... hehe... ^^

Wednesday, August 17, 2011

ak suke lagu ni


song: all good things (come to an end)
by: nelly furtado

hehe... lagu lame... zman dulu2 (mcm laa dh lame sgt, haha)
tbe2 teringat, maka nak share ngn sume...

ak suke part ni,
'flames to dust, lovers to friends, why do all good things come to an end'



Thursday, August 11, 2011

keadaan


hmm, ak cam bermasalah ckit skunk ni... bkn masalah besa kot, tp still bley di kire sbagai masalah... siusly, ak xde selera mkn langsung... thap bukak pose, mnum air pon dh ckup kot... ak tgok nasi bley rase kembang tekak... (-_-")

konon nye, xselera nasi, pdhal sume mende ak xnak kot... hmm...

brat dah trun ni... masalah2~

Friday, August 05, 2011

0408- dear lovely SUHANA


h
appy bufday



to my sis...
SUHANA RAZAK


moge pjg umur... murah rezeki...
hdup dberkati Allah...~

(^_^)v

Thursday, August 04, 2011

stuck!

ko taw,

ak pling xske bile ak xberjaye nak smpai kan ape yg ade dlm fikiran ak... hasil nye??? ayat yg berbelit... org jd mkin xphm ade laa... xpon, org jd salah phm... err~

apsal ssh sgt nak ckp ek??? grr!!!

(mungkin ak seorg manusia yg ssh nak berdialog secare sius kot)

-sekian-

Sunday, July 31, 2011

salam Ramadhan kamu2 semua...

owh... gumbira lalala~

sbab dah masuk bulan Ramadhan... ni bukan lakonan, okie??? ni btol2 nye gumbira, hati girang, riang... ak ske bulan puase... (^_^)v

-sape2 xske bulan puase, n kaki ponteng puase xbersebab yg kukuh, sile jgn geng ngn ak!!!

btw...

hargai laa bulan Ramadhan... setahun sekali jek... mane taw, ni Ramadhan terakhir kite... hmm... (tbe2 wat ayat menakot kan... err...)


p/s: hey... jgn ponteng puase !!!

-sekian-


Monday, July 25, 2011

jangan di nilai luaran nye... sungguh, ini serius!

sekadar berkongsi 1 crite...

td ak g mkn ngn mmbe2 ak... al-kisah nye, dlm tempat kitorg g mkn td, msuk laa 1 kroni adik beradik... 6 org sume nye... pling besa abg... okie, kisah ni lebey pd kisah abg tu laa... umur mungkin sebaye or lg mude dr ak... rupe??? err, sejujur nye, xhencem... kalu takat terjumpe kat lua, mungkin gadis-gadis xberani dekat... muke ala-ala kaki pukul pon ade... huhu~


tp kate org, jgn di nilai sesuatu pd luaran nye... lihat dalaman nye (hati nye), baik budi nye...

lame diorg duk kat meje belakang kitorg, kitorg denga betape baek die ngn adik2 die...


'abg, cam ne nak masak ni???'
'abg, nak lg...'
'abg... bla2....'

mcm2 laa adik2 die tu... tp die bek jek... then lg besh nye, bile tngah2 mkn, die kua g solat Asar... pastu, die bia adik2 die mkn dulu... bile die dah bis solat, die dtg smule, die suwoh adik2 die plak g solat...

huuuu~ walaupun muke die cam penyangak, tp dlm dri die bai... perghh!!! mencaer kan hati gak laa bile tgok... hehe (gatai)


p/s: muke xhencem xpe, asal hati 'hencem'...

(^_^) nak share pic2 mkn td... pic kegilaan mmbe2 n ak...! lalala~

-sekian-

Sunday, July 24, 2011

sesekali mengelamun... 'berdialog dengan bulan'

lagu ni, by Bruno Mars...
title: Talking to the mo0n...
(^_^)

ntah... ak ske... menyanyi sorg2 lagu ni...
konon 'feeling' laa kan... haha...~




mari melayan~ kalu korg suke gak lagu, maknenye, kite geng!!!

-sekian-

Thursday, July 21, 2011

sungguh 'berseni'

okie... post kali ni... hehe... sekadar nak share lukisan2, tuk subjek visual art... muahaha~





sgt-sgt-sgt dah lame xmelukis, sepjg cls ni, duk gelak2... tgok lukisan sendri ngn lukisan mmbe2... haha...

enjoy gak subjek ni... walaupun agak pelik sbab nak kne blaja subjek cam ni... xmencabar langsung!!! (konon, ckp besa, haha)... xpe2, trime laa hakikat ko bakal jd chikgu skolah rendah... gni laa gaye nye~ huuu...

(-_-")

p/s: cube laa teke, mane lukisan ak... sape teke btoi, ak bg die gule2... hehe (^_^)v